Monday, February 20, 2017

{melleņu drumstalkūka}



Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana.
Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu ar smilšu mīklas pamatni un skaisti izdekorētu augšpusi - smilšu mīklas lapiņas, puķītes utt. Taču, kas tev deva! Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli klusībā lūdzošos, lai beidzot tak' tiktu likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka.
Šoreiz eksperimentēju uz nebēdu, visus ingredientus liekot uz aci un pirms sajaukšanas nosverot, lai veiksmes gadījumā būtu saglabāta kāda tālāk izmantojama recepte.

{sastāvdaļas 24x32cm formai}

400ml paniņas
170gr cukurs
30gr olīveļļa
350gr milti
14gr cepamais pulveris
smalki rīvēta viena neliela citrona miziņa
400gr mellenes (svaigas vai atkusušas, šķidrums noliets)

{drumstalas}

120gr sviests (silti iesaku President, tas tiešām garšo pēc sviesta)
120gr milti
50gr cukurs

Bļodā sajaucam paniņas ar cukuru, olīveļļu un citrona miziņu. Iesijājam miltus sajauktus ar cepamo pulveri, Var mēģināt visu samaisīt ar lāpstiņu, taču man nesanāca, lai izvairītos no kunkuļiem, nācas ņemt talkā mikseri.

Aukstu sviestu sakapājam gabaliņos, apberam ar miltiem un cukuru. Ar rokām ātri saberžam drumstalās. Sviestam nevajadzētu izkust, tapēc jāstrāda ātri.

Cepamo formu izklājam ar papīru, ielejam mīklu. Virsū liekam mellenes, apbārstām ar drumstalām.
Cepam līdz 175°C uzsildītā cepeškrāsnī ~45 min.

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment