bio

Ideja rakstīt šo blogu radās, kad dzīvoju Portugālē, bet mana lielā meita - Latvijā. Tas bija aktīvs virtuves noslēpumu izziņas laiks, viņa daudz jautāja par receptēm, gatavošanas paņēmieniem un visām citām lietām, kas saistītas ar kulināriju. Tā nu arī sāku dokumentēt bērniem paliekošu recepšu krājumu. Man viņi ir veseli trīs:)

Es neesmu ne pavāre, ne konditore - vienkārši ēst gatavošana ir mana kaislība jau no agras mazotnes. Man ir spilgti iespiedusies atmiņā epizode par maniem pirmajiem mēģinājumiem kulinārijas lauciņā. Kad man bija kādi gadi pieci vai seši, es pirmo reizi pagatavoju salātus - vārītus kartupeļus samaisīju ar svaigām skābenēm, gabaliņos sagrieztu, ceptu speķīti un krējumu. Atceros, ka paps, mamma un omīte ēda un slavēja. Var jau būt, ka diži laba garša nemaz nebija (neesmu gan apzinātā vecumā mēģinājusi šādu ēdienu gatavot un pārliecināties), taču vecāku uzslavai un atzinībai pilnīgi noteikti bija nozīmīga loma manas kulinārās kaislības attīstībā.

Mana pirmā kulinārijas skolotāja bija mana omīte, kura jau daudzus gadus diemžēl vairāk nav ar mums. Esmu viņai ļoti pateicīga par to, ka jau no pašas bērnības ļāva man virtuvē izpausties kā nu vien es to vēlos. Es biju "šefpavārs", viņa mana uzcītīgā palīdze, kas darīja visus "melnos" darbus. Šī kopīgā darbošanās mani kā bērnu ļoti iedrošināja rīkoties tālāk un ļāva iemācīties daudzas pamata lietas, kas notiek virtuvē.

Ēst gatavošana nav mana vienīgā nodarbe, es aktīvi darbojos dažādās un diezgan atšķirīgās dzīves sfērās. Pēc izglītības esmu diplomēts psihologs, ikdienu pavadu kārtojot grāmatvedības dokumentus un veidojot zīmola Lagoa Design Studio rotas. Ieraksti šajā blogā top diezgan kampaņveidīgi - tie ir ļoti atkarīgi no citu veicamo darbu, pienākumu un hobiju esamības dotajā laika posmā. Nu, labi, atzīšos, arī iedvesmas :)

Pēc pieciem Portugālē nodzīvotiem gadiem es 2011. gada vasarā atgriezos Latvijā, taču ilgas pēc skaistās zemes vēl joprojām mīt manā sirdī un šaubos, vai kādreiz tās izzudīs. Tieši šī prozaiskā iemesla dēļ es apsolu ik pa brīdim dalīties ar Portugālei raksturīgo ēdienu receptēm - tos parasti gatavoju, kad tā īpaši sailgojos pēc dienvidos pavadītās dzīves garšas. 

Ja jums, dārgie lasītāji, ir kādi jautājumi, ieteikumi vai komentāri, rakstiet! Priecāšos atbildēt un palīdzēt, ja tas ir manos spēkos.

Sirsnībā,
Diāna Šulce-Palma

P.S. Pārpublicēt tekstu un fotogrāfijas bez manas piekrišanas nav atļauts. Ja vēlaties izmantot šajā blogā redzamos materiālus, lūdzu sazinieties ar mani lagoa.studio@gmail.com

No comments:

Post a Comment