Saturday, May 28, 2011

{vistas filejas gabaliņi ar sezamu un rīsu nūdelēm}


Ēdieni austrumu gaumē ir mana vājība. Fanoju par ingveru, sojas mērci, sezama eļļu, saldskābajām kombinācijām utt.

Parasti vistas fileju gatavoju ar nemirstīgā četrinieka palīdzību (medus + ingvera sakne + citrona sula + ķiploks), šoreiz atteicos no medus un ķiploka, lielāku uzmanību pievēršot sezamam. Pēc vēlēšanās šo recepti var papildināt ar medu un ķiploku, tikai ja lieto medu, mazliet jāpalielina citrona sulas deva.

Sastāvdaļas (2 nelielas porcijas)
270gr vistas fileja
1 t.k. sezama eļļa
3 t.k. sojas mērce (kāda no vidēji stiprajām)
1 t.k. rīvēta ingvera sakne
1,5 ēd. k citrona sula
100gr rīsu nūdeles
7gr sezama sēkliņas

Vistas fileju sagriežam nelielās strēmelītēs. Mazā trauciņā sajaucam kopā citrona sulu, sojas mērci, sezama eļļu un svaigi rīvētu ingvera sakni. Pārlejam pāri vistas gabaliņiem un būtu ļoti labi, ja atstātu uz vismaz stundu ledusskapī iemarinēties. Taču, ja galīgi nav laika, var cept uzreiz.

Uz sakarsētas, nepiedegošas pannas liekam virsū vistiņu ar visu marinādi, uz lielas uguns apcepam, līdz šķidrums iztvaikojis. Nekādā gadījumā necepinām ilgi! Jo ilgāk vistas fileju cep, jo sausāka un negaršīgāka tā kļūst.

Ar vārošu ūdeni aplejam rīsu nūdeles, pamērcējam 3 minūtes (vai vairāk, ja ražotājs tā noteicis) un nokāšam. Sadalām pa porcijām, virsū kārtojam filejas gabaliņus un pārkaisām ar sezama sēkliņām.

Lai garšo!


No comments:

Post a Comment