Īstenībā šoreiz gatavoto maltīti nemaz nevar saukt par gratiné, jo tai trūkst galvenā šo ēdienu raksturojošā īpašība - kraukšķīga, labi apcepta virsma.
Man ir pamatīga atruna: karstā laikā cepeškrāsni darbināt negribas galīgi nemaz, pilnīgi pietiek ar pavarda radīto siltuma devu! Tāpēc arī maltītes beigu daļa tika realizēta turpat uz pannas.
Nē, nē, nemaz nedomā, ka tas mainīja ēdiena garšu! Tikai krāsu un nedaudz konsistenci.
Sastāvdaļas (2 izsalkušiem ēdājiem)
600gr cukini
2 olas
150gr ķimeņu siers (vai kāds light siers + ķimenes)
100ml 0% bezpiedevu jogurts
3-4 ķiploka daiviņas
2 t.k. olīveļļas
sāls, pipari
Cukini sagriež šķēlītēs un liek eļļā cepties, ja vēlas pievieno sāli. Kamēr cukini cepas, sakuļ olu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus un jogurtu. Labi samaisa. Sarīvē sieru.
Kad cukini gandrīz gatavi, pārkaisa pusi siera, olu jogurta maisījumu un atlikušo sieru. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz virsiņa smuki apbrūnējusi vai uz plīts (jāuzliek vāks!) līdz siers pilnībā izkusis.
Patiešām - GARDS, KA NENOĒSTIES!
No comments:
Post a Comment