Atkal jau sorbets!:)
Pēc aizpagājšnedēļ izdzertās Mojito glāzes (kas gadījās bezgala labs), ilgi nēsāju galvā domu par kaut kā līdzīga, bet veselīgāka (lasi - figūrai draudzīgāka) uzmeistarošanu. Tā nu tapa šis jaukais un aromātiskais ledus kristāliņu mistrojums.
Vienu gan teikšu - nu dikti daudz saldums šamai receptei vajadzīgs! Ar brūno cukuru veidojot sanāk ļoti kalorijām bagāts, taču cukura aizvietotāju tādos daudzumos laikam tomēr nebūtu ieteicams lietot... Es liku sešas ēdamkarotes, bet varēja būt vēl vairāk!
Sastāvdaļas:
100ml laima sula (sanāca 4 laimi)
450ml ūdens
10-12 piparmētru lapas
6 ēd.k. brūnais cukurs vai cukura aizvietotājs
Ūdeni uzvāra, pieliek cukuru un piparmētru lapas. Vāra 5-7 min. Atdzesē un caur sietiņu nokāš. Ja lieto cukura aizvietotāju, to pievieno, kad piparmētru novārījums jau atdzisis. Samaisa ar izspiesto laimu sulu un liek ledusskapī lēzenā traukā. Ik pa 40-50 minūtēm apmaisa un tā 3-4 reizes.
Nākamreiz pievienošu 50ml balto rumu - būs man īsts, saldēts MOJITO!
Lai garšo!
No comments:
Post a Comment