Rotaļas ar jauno cepešplīti un tai piederošos rotējošo iesmu turpinās. Šoreiz tapa dažādās mērcēs, citronā un vīnā marinēta cūkgaļa, jāsaka, ka rezultāts sanāca vienkārši dievīgs!
Sastāvdaļas (1 iesms)
750gr. cūkas kakla karbonādes
1 ēd.k. austeru mērce
1 ēd.k. Vusteras (Worcestersire) mērce
1 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. saldā čili mērce
1 ēd.k. paprikas pasta (Portugālē iecienīta garšviela Massa de Pimentão - vārīta un sablenderēta nogatavojusies sarkanā paprika, kam pievienota sāls un olīveļļa) - var aizstāt ar sablenderētu svaigu papriku vai arī pievienot kādu tējkaroti saldās paprikas pulveri
1 t.k. ķiploku pulveris vai 1-2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
sula no puses citrona
šļuka sarkanvīna
Lai gaļa uzsūktu visas garšvielas, to iemarinējam kādas 12-24 h pirms cepšanas.
Sagriežam gaļu ~5cm lielos gabalos. Liekam stikla traukā ar vāku vai bļodā.
Bļodiņā sajaucam visas mērces, ķiploku, sāli, piparus, citrona sulu un vīnu. Pārlejam pāri gaļai un labi sajaucam. Virsū liekam vāku vai pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī marinēties. Marinēšanās laikā pāris reizes sakratām bļodu, ja nu gaļas gabaliņi nav pilnībā tikuši pie visiem labumiem.
Kad gaļiņa samarinējusies, spraužam uz iesma un liekam krāsnī uz 210°C grozīties kādas 40 minūtes.
Ja cūķis ir bijis labi audzēts un kvalitatīvs pats par sevi, iznākums būs burvīgs - mīksta, sulīga, aromātiska un varen feina maltīte.
Gards, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment