Sunday, May 22, 2011

{kabaču omlete ar sieru un dillēm}


Dārzeņi, kā jau visiem zināms, ir neatņemama ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa. Ja vadāmies pēc t.s. Šķīvja likuma, kur pusi no maltītes sastāda dārzeņi vai sēnes, ceturto daļu rīsi, griķi, makaroni vai kartupeļi un ceturtdaļu - liesa gaļa vai zivis, veselība mūsu organismam ir garantēta!

Dārzāju lietošana ikdienā ir diezgan darbietilpīgs process, jo sagatavošana aizņem pietiekami daudz mūsu dārgā laika, bet tas noteikti atmaksājas. Protams, vienkāršāk ir paķert maizes ņuku un desas gabalu, saldajā - nolocīt kādu kūkas gabalu vai šokolādes tāfelīti, taču šāda ēdienkarte ātri vien uzdāvā vienu vai vairākas tauku riepas un nebūt ne možu garu un veselīgu skatu uz dzīvi!

Šajā receptē esmu iekļāvusi kabaci, taču omleti var gatavot arī no sēņu, sīpolu, paprikas un tomātu kombinācijas.

Sastāvdaļas (2 personām)
2 kabacīši ~600gr
2 olas
100gr baltais maztauku jogurts
dilles
60gr liess siers
2 t.k. olīveļļa
sāls
pipari

Uz dārzeņu rīves sarīvē kabačus. Uz pannas uzlej 2 t.k. olīveļļu, uzliek rīvētos kabačus un uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot, pasautē kādas 5 min.

Kamēr kabači sautējas, sakuļ olu, pievieno jogurtu un dilles, sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Gatavo maisījumu pārlej kabačiem, uzliek vāku un ļauj pacepties ~2-3 min.

Sarīvē lieso sieru, pārkaisa, uzliek vāku un uz pavisam mazas uguns pacep vēl pāris minūtes, līdz siers ir izkusis.

Gards, ka nenoēsties. Labu apetīti!


No comments:

Post a Comment