Saturday, May 21, 2011

{selerijas un ābolu salāti ar valriekstiem}


Selerijai piemīt tā īpatnējā garša, kas nebūt nevilina katru potenciālo ēdāju. Roku uz sirds liekot, varu teikt, ka bērniem šie salāti noteikti neies pie sirds! Man gan patīk. Selerijas kāta savdabīgais smeķis ar zaļā ābola saldumu, svaigumu un sinepju asumiņu... mmmmmmm... ļoti spirdzinoša garšas buķete!

Sastāvdaļas (1 personai):
3 nelieli selerijas kāti
1 zaļais ābols (Granny Smith)
pāris valrieksti
1 t.k. sinepes (lietoju Dijon, maigākai garšai var ņemt Franču sinepes)
1.t.k olīveļļa
2-3 ēd.k. citronu sula

Sagriežam selerijas kātus apmēram 3-5 mm biezumā. Sasmalcinām un ievienojam arī nedaudz zaļās lapas.

Pārgriežam ābolu četrās daļās, izņemam serdi un katru ceturtdaļu pārgriežam vēl uz pusēm. Daiviņas sagriežam tikpat biezas, cik griezām kātus.

Trauciņā samiksējam sinepes, eļļu un citronu sulu. Ja nav jābaidās no kalorijām, droši var likt vairāk olīveļļu - 1 tējkarotes vietā ēdamkaroti. Būs slapjāk un garšīgāk...

Pārberam ar valriekstiem un - voilá! - gatavs.

Lai garšo!


No comments:

Post a Comment