Monday, May 23, 2011

{pasta ar ziedkāpostiem sicīliešu gaumē}


Šis arī ir viens no ēdieniem, kurus oriģināli gatavo ārkārtīgi sātīgus un kalorijām bagātus. Kārtējo reizi iespaidojusies no Figūras Draugu liesajām un gardajām receptēm, pavisam nedaudz modificējot, pagatavoju šo burvīgo Pasta con cavolfiore alla siciliana.

Sastāvdaļas (2 ļoti izsalkušiem ēdājiem)

100gr pilngraudu makaroni
600gr ziedkāposts
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 t.k. olīveļļa
30gr rozīnes
15gr ciedru rieksti
2 anšovu filejas
20gr rīvmaize
30gr Parmas siers
"Anniņa bez sāls"
sāls
pipari
oregano (raudene)


Sālsūdenī novāra makaronus al dente. Ziedkāpostu sadala nelielās rozetēs un vāra sālsūdenī, kam pievienota garšviela Anniņa bez sāls, ~5-7 minūtes. Ziedkāpostam jābūt stingram, neizvārītam līdz galam.

Uz pannas uzlej 1 t.k. eļļu un apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un zeltaini, pievieno rozīnes, ciedru riekstus un sasmalcinātas anšovu filejas. Kādu minūti pacepina.

Pannas saturam pievieno apvārītos ziedkāpostus un nepilnu glāzi buljona, kurā šamie vārījušies. Pāris minūtes lēnām apmaisot pavāra.

Kad makaroni gatavi, tos nokāš un pievieno puķkāpostiem. Pārkaisa ar sāli (ja nepieciešams), pipariem, oregano un rīvmaizi. Apbārsta ar smalki sarīvētu sieru. Nav ieteicams lietot jau gatavu rīvētu sieru - svaigi rīvēts vienmēr būs labākas kvalitātes un gardāks!

Pannu ievieto uz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 10-15 vai līdz siers ir izkusis.

mmmmmm... gards, ka nenoēsties!



No comments:

Post a Comment