Sunday, April 12, 2015

{tītara šķiņķi ar dārzeņiem cepeškrāsnī}


Cepeškrāsnī cepti ēdieni ir domāti tiem, kam nepatīk stāvēt pie plīts. Vienīgais, kas jāizdara, jāsaliek viss uz pannas, jāiestumj plītī un tad uz kādu stundu divām var doties savās gaitās.

Šoreiz tapināju timiānā un ķiplokos marinētus tītara šķiņķus ar jaunajiem kartupelīšiem, burkāniem, redīsiem, papriku, ķiršu tomātiņiem un baklažāniem. Aromātiski, gardi un sātīgi!

Sastāvdaļas:
2 nelieli tītara šķiņķi
timiāna zariņi
ķiploki
sāls
pipari
mazi kartupelīši
burkāni
sarkanā paprika
redīsi
baklažāns
ķiršu tomāti
dilles
olīveļļa

Tā gan nav obligāta prasība, bet gaļa būs garšīgāka, ja iemarinēsim iepriekšējā vakarā. Ierīvējam tītara šķiņķus ar sāli, pipariem, šķēlītēs sagrieztiem ķiplokiem un saliekam virsū svaiga timiāna zariņus. Liekam traukā, pārklājam ar pārtikas plēvi un ievietojam ledusskapī. Ja gatavojam uzreiz - liekam uz ar olīveļļu iesmērētas cepamās pannas. Liekam uz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cepam 40 min.

Kārtīgi nomazgājam dārzājus, burkānus, baklažānu un papriku sagriežam, kartupeļus, redīsus, tomātus atstājam veselus un, kad pagājušas 40 minūtes, visu izkārtojam apkārt tītara šķiņķīšiem. Apkaisām dārzeņus ar sāli un pārliekam pāri diļļu kātiņus. Cepam vēl aptuveni stundu vai līdz pilnai gatavībai.

Tītars cepas diezgan ilgi. Ja šķiņķis ir pagadījies lielāks, bez 2 stundām cepeškrāsnī tam neiztikt.

Lai gards, ka nenoēsties!





No comments:

Post a Comment