Thursday, April 16, 2015

{vistu šķiņķīši sinepju, citrona un rozmarīna marinādē}


Citrons, sinepes un rozmarīns - perfekta savienība ideālai marinādei!

Sastāvdaļas:
6 vistu šķiņķīši
2 ēd.k. graudainās sinepes
sula no 1/2 citrona
1 t.k. kaltēts rozmarīns
sāls

Atkaulojam šķiņķīšus - ar nazi iegriežam gaļu visa kaula garumā un atdalām kauliņu no gaļas. Es to daru, paplēšot ar rokām, un pēc tam, abiem kaula galiem gaļu nogriežot ar virtuves šķērēm. Noņemam ādu.

Traukā, kur marinēsies gaļa, iespiežam citrona sulu, sajaucam ar sinepēm, rozmarīnu un sāli. Apviļājam sagatavotos šķiņķīšus marinādē, uzliekam traukam vāku vai apsedzam ar pārtikas plēvi un ievietojam ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai visu dienu/nakti. Jo tie ilgāk marinēsies, jo gardāks būs rezultāts.

Cepam bez taukvielām uz grila pannas vai cepeškrāsnī. Vai arī uz dārza grila.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment