150 gr. milti
75 gr. sviets istabas temperatūrā
1 t.k. cukurs
šķipsna sāls
1 olas dzeltenums
ledusauksts ūdens pēc vajadzības
{pildījumam}
250 gr. ricotta
50 gr. Parmas vai kāds cits cietais siers
1 ola
svaigi malti pipari
saulē kaltēti tomāti eļļā
Sviestu saberžam ar sviestu, pievienojam cukuru, sāli un olas dzeltenumu, kārtīgi samīcām. Pēc nepieciešamības pievienojam ļoti aukstu ūdeni tik daudz, lai mīkla ir nedaudz drupena, bet labi veļas bumbā. Gatavo bumbu liekam ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
Smalki sarīvējam Parmas sieru un samaisām ar ricotta, olu un pipariem. Piegriežam vienu tomātu, pirms tam to no liekās eļļas noslaukām salvetē.
Atdzesēto mīklu izrullējam pēc iespējas plānāk. Izgriežam aplīšus, kas būtu nedaudz lielāki par formiņām, ko izmantosim un ieklājam formās. Šim nolūkam var izmantot glāzi vai krūzi ar plānām maliņām, ja nav pieejami speciāli rīki.
Uz 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī cepam līdz zeltainam brūnumam ~15 min. Izņemam no krāsns, nedaudz padzesējam un sapildām ar sagatavoto masu. Virsū uzliekam kaltēta tomāta strēmeli un liekam atpakaļ krāsnī uz 12-15 min.
Atdzesējam ~10 min. formās, pēc tam uz restītes. Pasniedzam aukstas.
Lai gards, ka nenoēsties!
Mmmmm, šis izskatās lielisks kādai laiskai sestdienas pēcpusdienai. Paldies par ideju!
ReplyDelete