Tā kā macaron ir ļoti saldi, man vislabāk tīk tos pildīt ar kaut ko skābenu, kā piemēram, apelsīnu krēmu. Saldās macaron pusītes brīnišķīgi kontrastē ar aromātisko un skābeno apelsīnu pildījumu, radot debešķīgu garšu simfoniju.
Krēmu vislabāk ir gatavot jau iepriekšējā dienā, lai tas pa nakti ledusskapī sabiezē un iegūst nepieciešamo konsistenci.
{apelsīnu krēms}
1 apelsīna sula un miziņa
2 t.k. citrona sula
3 olu dzeltenumi
40 gr. cukurs
1 t.k. kukurūzas ciete
80 gr. sviests istabas temperatūrā
Ar smalko rīvi norīvējam miziņu no apelsīna un izspiežam sulu. Izspiežam sulu arī no citrona pusītes, mums būs nepieciešamas 2 tējkarotes.
Mazā katliņā ieberam cukuru, samaisām to ar olu dzeltenumiem, apelsīna miziņu, kukurūzas cieti, un apelsīna sulu. Liekam uz lēnas uguns un, nepārtraukti maisot, vārām līdz krēms sabiezē.
Nedaudz atdzesējam un piekuļam klāt gabaliņos sagrieztu sviestu. Ievietojam traukā ar vāciņu vai pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz 12h.
Lai nav vairākkārt jāatkārtojas, kā pagatavot macaron, esmu smalki aprakstījusi ŠEIT.
Ak, jā, vēl mazs padomiņš! Lai nav jāņem vēl viena ola vai jāatsver kāds grams olas baltuma, jo ir par daudz vai par maz, var izmantot pavisam vienkāršu formulu un pārrēķināt, cik nepieciešamas sausās sastāvdaļas, ja izmantojam 1-2-3 olas.
Piemēram, pamata receptē ir doti 115 grami olas baltuma, kas atbilst 3 L izmēra olām (+/-, jo olas nekad nebūs vienāda lieluma), bet mēs gribam izmantot 2 olas un atdalītie olbaltumi sver 80 gramus. Ko mēs darām? Izdalām 80 ar 115 un mums sanāks 0.6956. Tālāk ar izrēķināto skaitli sareizinam pamata receptē doto mandeļu miltu daudzumu un pūdercukura daudzumu. Parastā cukura daudzums jāpārrēķina nebūs, jo tas atbilst olas baltuma daudzumam. Tagad mums ir iegūts jauns svars, saskaņā ar pamata recepti:
80 gr olas baltumi
80 gr cukurs
83 gr pūdercukurs
104 gr mandeļu milti
Pēc šīs formulas varam pārrēķināt sastāvdaļas jebkurai receptei:)
Nu ko, cepam, gatavojam, eksperimentējam un... lai sanāk gards, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment