Cepu un nonācu pie secinājuma, ka precīzāk būtu saukt šīs kūciņas par mafiniem ar rotājumu, nevis kapkeikiem. Tomēr kapkeiku pamatnei ir jābūt mazliet gaisīgākai, drīzāk biskvītveidīgai - šī mīkla ir smagāka un drīzāk pretendē uz kēksu jeb mafinu. Bet tas netraucē ne garšai ne skatam:)
Sastāvdaļas (sanāks 12 lielas kūciņas)
{mīklai}
100 gr. silts sviests
150 gr. cukurs
2 olas
200 gr. grieķu jogurts (10%)
50 ml piens
200 gr. milti
2 t.k. cepamais pulveris
{pildījumam}
12 saldēti ķirši
12 baltās šokolādes gabaliņi
{sviestkrēmam}
3 lielu olu baltumi
120 gr. cukurs
190 gr. sviests
60 gr. baltā šokolāde
šķipsna jūras sāls
Sākam ar pamatnēm. Sviestu istabas temperatūra sakuļam ar cukuru, pievienojam pa vienai olas un beigās jogurtu un pienu.
Otrā traukā sajaucam miltus ar cepamo pulveri un pievienojam sakultajai masai.
Visu kārtīgi sakuļam un liekam ar papīrīšiem ieklātās formās katrā pa 1 karotei. Ieliekam ķirsi un šokolādes gabaliņu. Aizpildām formas, lai 1/3 paliek brīva, kur kūciņai augt un cepam 190°C 20-25 min.
Gatavojam krēmu. Olbaltumus ievietojam metāla bļodiņā vai katliņā un liekam ūdens peldē tā, lai trauka dibens nesaskaras ar ūdeni. Pieberam cukuru un, ar putojamo slotiņu maisot, sildām līdz cukurs izkusis un olbaltums kļuvis silts.
Siltos olbaltumus pārlejam citā traukā un ar mikseri kuļam, līdz masa kļūst spīdīga un stingra. Piekuļam gabaliņos sadalītu mīkstu sviestu, šķipsnu sāls un beigās iemaisām ūdens peldē izkausētu balto šokolādi.
Liekam konditorejas maisiņā ar zvaigznes uzgali un veidojam pilnība atdzesētām kūciņām skaistas cepures. Uzglabājam ledusskapī, slēgtā traukā. Kādas 30-40 min. pirms pasniegšanas ļaujam pastāvēt istabas temperatūrā, lai krēms nedaudz sasilst.
Svinīgas, saldas un gardas, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment