Sunday, March 26, 2017

{kafijas muss ar krēmsiera krēmu un aveņu mērci}



Lietainā pavasara sestdienā, nekādi nespējot atrast sev tīkamāko nodarbi, nonācu pie secinājuma, ka gribētu saprast, vai man iet pie sirds avenes un kafijas duets, jo solo baudu ar lielu patiku un no visas sirds. Un ziniet? Iet pie sirds, pat ļoti!

Receptē doto daudzumu droši varat samazināt uz pusi, ja deserts nav paredzēts cilvēkiem desmit.


{aveņu krēmsiera krēms}

1 paciņa krēmsiers Kārums bez piedevām
100 gr. labs sviests (President man tīk vislabāk}
120 gr. pūdercukurs
3 ēd.k. sablenderētas avenes

Sakuļam sviestu ar pūdercukuru. Tā pailgi, lai skaists un gaisīgs kļūst. Piekuļam klāt krēmsieru un avenes. Gatavs!


{aveņu mērce}

Sablenderējam avenes ar cukuru. Daudzums pēc izvēles.


{kafijas muss}

400 ml saldais krējums
1 kārba kondensētais piens ar cukuru (397gr)
3 t.k. ar kaudzi šķīstošā kafija
1 t.k. ar kaudzi kakao pulveris
170 ml vārošs ūdens
10 gr. želatīns + 60 ml ūdens

Želatīnu pārlejam ar aukstu ūdeni un atstājam uzbriest.

Kafiju un kakao pulveri pārlejam ar vārošu ūdeni. Kad kafija nedaudz padzisusi, pievienojam uzbriedušo želatīnu un izkausējam. Ideālā kafijas temperatūra želatīna izkausēšanai ir 60C. Atstājam atdzist līdz istabas temperatūrai.

Saldo krējumu saputojam mīkstās putās. Nepārcenšamies, citādi būs grūti samaisīt.

Kondensēto pienu samaisām ar kafiju un saputoto saldo krējumu.


Tālāk liekam visu kopā. Trauciņos, kuri tiks likti galdā, apakšā kārtojam krēmsiera krēmu, aplejam ar pāris karotēm aveņu mērces un virsū uzlejam kafijas musu. Liekam uz pāris stundām ledusskapī.

Pirms pasniegšanas pārlejam vēl nedaudz ar aveņu mērci un izdekorējam ar to, kas pie rokas. Man šoreiz gadījās bezē cepumiņi (1 olbaltums + 60 gr. cukurs - sakuļam stingrās putās un liekam uz 100C cepeškrāsnī uz 1,5-2h)

Gards, ka nenoēsties!



1 comment: