Sastāvdaļas {3 personām}
3 laša steiki
1-2 tomāti
3 tējk. ar kaudzi Pesto mērce
sāls, ja nepieciešams
pipari
folijs
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Foliju saloka dubultā tik lielu gabalu, lai laša gabalus varētu kārtīgi ietīt. Var likt foliju arī vienā kārtā, taču tad pastāv lielāka iespējamība, ka tas ieplīsīs un viss labums iztecēs laukā, kas nu ēdienu patiesi nepadara sulīgāku!
Laša steikus izkārto uz sagatavotā folija, katru gabaliņu apsmērē ar 1 tējkaroti (ar kaudzi) pesto mērces, pārklāj ar sagrieztām tomāta šķēlēm, apber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli pēc vajadzības. Dažas veikalā nopērkamās pesto mērces ir pietiekami sāļas, tādēļ uzmanieties.
Visu rūpīgi satin tā, lai netiek gaiss klāt un liek cepties cepeškrāsnī uz 20-25 min.
Pasniedz ar rīsiem un/vai zaļajiem salātiem.
Šīs pašas darbības var veikt ar laša filejas gabalu, rezultāts būs vēl labāks.
Lai garšo!
Ļoooti gardi sanāca!
ReplyDelete