Friday, July 2, 2010

{tandoori cālis indijas gaumē}


Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
mazā kārba tomāti savā sulā, sagriezti
1 liels sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
kārtīga šķipsna melnie pipari
2 tējk. TANDOORI garšvielu maisījums
1/2 tējk. karijs vai kurkuma
1/2 tējk. ingvera pulveris
1/4 tējk. čili pipari (var nelikt, ja nevēlas tik asu)
2 ēd.k. medus
sāls
eļļa (ideāli, ja gatavo ar nerafinētu saulespuķu eļļu)
ūdens pēc vajadzības

Vistas fileju sagriež apmēram 1.5cm lielos kubiņos, apsāla un nelielā eļļas daudzumā cep, kamēr šķidrums ir iztvaikojis, bet vēl nekļūst brūns.

Noņem filejas gabaliņus nost no pannas un uzlej vēl mazliet eļļu, kurai pārber pāri krietnu šķipsnu svaigi maltus piparus un pacep kādas 20-30 sekundes. Fantastisks aromāts!

Tagad pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, uz lēnas uguns apcep līdz kļūst tie caurspīdīgi, pievieno garšvielu maisījumu (tandoori, karijs, čili un ingvers), pacepina vēl kādas 30sek. tā, lai jūt aromātu.

Pievieno sagrieztos tomātus no kārbas, sāli (ja tomāti ir bez sāls) un 2 ēd. k. medu. Pielej klāt apmēram pus glāzi ūdens un labi samaisa. Ūdens daudzums ir atkarīgs no tomātu kārbas satura - jo tas biezāks, jo vairāk ūdens būs nepieciešams. Zem vāka sutina apmēram 15-20 min.

Pēc noteiktā laika pievieno vistas filejas kubiņus un sutina vēl apmēram 20 min.

Pasniedz ar rīsiem vai kus-kus.


Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment