Saturday, July 10, 2010

{vistas fileja medus balzamiko marinādē}


Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
2 ēd. k. Balzamiko (balsamico) etiķis
1 ēd. k. medus
1. ēd. k. sojas mērce

sāls
pipari

Ar asu nazi, vistas filejas augšpusē iegriež 4-5 apt. centimetru dziļas rievas. Marinējot nesagrieztas vistas filejas, to vienmēr vajadzētu atcerēties, jo šādi marināde tiek klāt arī filejas viducī.

Sajauc balzamiko, medu, sojas mērci, šķipsnu sāls un piparus. Marinādi vajadzētu pagaršot, jo katram no mums ir sava īpatnējā garšas izjūta. Ja šķiet par skābu, var pievienot mazliet medu, ja par saldu - balzamiko etiķi. Skatām sāli!

Liekam traukā ar vāku vistas filejas, uzlejam marinādi, rūpīgi apmaisām un ievietojam ledusskapī uz 6-8h. Man vislabāk patīk iepriekšējā vakarā iemarinētā gaļa, kad tā ledusskapī ir atradusies ~20h.

Kad vista iemarinēta, sakarsējam pannu un liekam to virsū. Jāatceras, ka vistas fileju nedrīkst pārcept! Tad tā kļūst sausa un negaršīga. Principā pietiek ar ~3-4 min. no katras puses, cepot uz lielas liesmas. Cepšanas laikā (kamēr vēl nav izstrādājušās iemaņas, kad uz aci var noteikt gatavības pakāpi) var ar asu nazīti iegriezt līdz viducim, lai pārbaudītu, vai tas nav jēls.

Es gaļu un zivis parasti cepu bez eļļas, taču ja panna ir tāda, kas mēdz piedegt, eļļa tomēr ir jāuzlej.

Lai garšo!

2 comments:

  1. Ļoti negaršīga recepte, neiesaku, iztērēju tikai vistu un paliku bez vakariņām

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak tu neraža! Bet pilnīgi piekrītu, ka varētu arī negaršot. Ne visiem cilvēkiem tīk saldskābās kombinācijas. Taču, ja saldskābie ēdieni tomēr iet pie sirds, tad vaina varētu būtu divējāda, proti, izvēlēto produktu kvalitāte, īpaši balzāmetiķa un sojas mērces, kā arī marinādes sastavdaļu attiecības - ja mēs ko gatavojam, vienmēr ir jānogaršo, vai receptē norādītais daudzums ir tāds, kāds patīk pašam:) Nav nekas šajā dzīvē jāuztver ka āmen baznīcā, jo īpaši kāda kulinārie ieteikumi :)

      Delete