Sastāvdaļas:
vistas fileja
puse neliela ananāsa (ātrajam variantam derēs arī no kārbas)
saldskābā tomātu mērce (ideālā variantā paštaisītā)
ingvers
čili
sāls
olīveļļa cepšanai
Šis nu ir viens ātri pagatavojams un bezgala gards paēdiens. Arī proporcijas nav īpaši svarīgas, jo garšīgi ir visādi:)
Pārgriež ananāsu vertikāli uz pusēm, nogriež zaļās lapas un ar nazi izgriež ārā mīkstumu. Atdalot cieto serdi, sagriež nelielos kubiciņos.
Vistas filejas sagriež strēmelītēs un apcep, kamēr viss šķidrums iztvaikojis, tad pievieno tomātu mērci, garšvielas un sagriezto ananāsu. Uz lēnas uguns sutina ~3-4 min.
Visu saliek izgrebtajā ananāsa pusītē un pasniedz ar rīsiem.
Šo recepti var variēt kā nu kuru reizi tīk. Var pievienot apceptu papriku, sīpolus, bambusa dzinumus, kukurūzu. Ļoti patīkamu garšu rada grauzdēto sezama sēkliņu eļļa. Ingveru var nelikt, taču svaigi rīvēts ingvera saknes gabaliņš ēdienam piešķirs īpašu garšas niansi.
Lai garšo!
No comments:
Post a Comment