Pavasaris. Tā kā vajadzētu mazliet piebremzēt ar uzņemamo kaloriju skaitu... Nu, vismaz man noteikti!
Šī dārzeņu krēmzupa ir liess, veselīgs un sātīgs paēdiens, kas labi derēs gan pusdienām, gan vakariņām.
Sastāvdaļas (2 pers.):
mazs sīpols
1 t.k. olīveļļa
neliela brokoļa galviņa
burkāns
0,5% piens ~0,5l
50 gr. Philadelphia Light krēmsiers
1 ēd.k. garšviela "Anniņa" bez sāls
sāls pēc vajadzības
šķipsna rīvēta muskatrieksta
grauzdētas saulespuķu sēkliņas
Sīpolu sagriež ripiņas un olīveļļā apcep zeltaini brūnu.
Burkānu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, brokoli - rozetēs. Ieliek dārzeņus un saceptos sīpolus katliņā, pārlej pienu. Dārzeņiem jābūt trūcīgi pārsegtiem, tāpēc piena daudzumu regulēt pēc pašu ieskatiem. Pieberam "Anniņu" un liekam uz uguns.
Kad piens uzvārījies, nogriežam liesmu mazāku, lai dārzeņi sutinās aptuveni 15 minūtes. Kad tie ir mīksti, noņemam no plīts, pievienojam krēmsieru, pierīvējam šķipsnu muskatrieksta un visu kārtīgi sablenderējam. Pēc vajadzības pievienojam sāli.
Ielejam šķīvī un uzberam nedaudz grauzdētas saulespuķu sēkliņas. Labi garšos arī ar ķirbju sēklām.
Lai gards, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment