Monday, May 9, 2011

{sēņu risotto ar filadelfijas lieso krēmsieru un rukolu}



Sastāvdaļas (2 kārtīgiem vai 3 švakiem ēdājiem, kopā zem 600kcal)
100gr risotto (apaļie) rīsi
400gr saldētas meža sēnes
300ml ūdens
2 ēd.k. Anniņa bez sāls
2 t.k. olīveļļa
sīpols
ķiploks
100gr Philadelphia Light
sāls
rukola

Sagriežam sīpolu, sasmalcinām ķiploku, uzlejam uz pannas olīveļļu un liekam uz lēnas uguns cepināties.

Uzvarām 300ml ūdeni un iemaisām 2 ēdamkarotes Anniņu bez sāls. Šī ir mana variācija par dārzeņu buljonu - ātri, aromātiski un galvenais, bez e-vielām un liekas sāls.

Kad sīpolu un ķiploku maisījums ir mazliet apcepies, pievienojam rīsus un pacepam vēl mazliet. Tad pievienojam atsaldētas sēnes (var droši lietot svaigas meža sēnes vai pat šampinjonus, taču pēdējie nebūs tik aromātiski).

Atkal mazliet apcepam un sākam pievienot buljonu pa daļām - mazliet pielejam, apmaisām, kad rīsi visu šķidrumu uzsūkuši, pievienojam nākamo porciju. Tā turpinam līdz rīsi ir gandrīz mīksti. Tagad liekam vāku virsū un sautējam uz pavisam lēnas uguns kādas 5-10 min, kamēr rīsi gatavi.

{Dotais buljona daudzums nav akmenī cirsts, tas var gan palikt pāri, gan arī pietrūkt - atkarībā no sēņu slapjuma, liesmas lieluma un kopējā cepināšanas laika}

Pievienojam sāli (pēc vajadzības) un iemaisām krēmsieru. Apsedzam ar vāku un ļaujam pastāvēt 5-10 min. Liekam uz šķīvja un apkaisām ar sauju rukolas lapu. Tas gan nav obligāti, bet rukola ēdienam piedod īpašu svaigumu un kraukšķīgumu.

Ēdiens ir ļoti sātīgs un kalorijām nabadzīgs. Un... gards, ka nenoēsties, patiesi!

No comments:

Post a Comment