Sunday, May 15, 2011

{zemeņu sorbets tiem, kas ar cukuru uz "jūs"}


Portugālē +34C. Ēnā! Vienīgais glābiņš - tupēt aukstā vannā ar saldējumu mutē. Nu labi, auksta vanna ir pieejama, bet saldējums?! Nedrīkst... Cukura līmenis asinīs jau sen kā pāri kritiskai robežai. Un svari katru rītu rāda "GO RUN".
Šādas porcijas (pilns saldējuma trauks!) enerēģētiskā vērtība ir ~55kcal. Un nemaz neuzskaitīšu, cik daudz labuma organismam dod zemenes. Vai dzīve nav skaista, ko?:)

Sastāvdaļas (3,5 porcijas, kopā 190kcal)
500gr zemenes
100ml saldinātājs pulvera veidā
100ml ūdens
sula no puses citrona

Notīrītas un nomazgātas zemenes sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām, liek blenderī un kuļ, kamēr viss pārvērties homogēnā masā.

Ielej zemeņu maisījumu lēzenā traukā un saldētavā iekšā! Ik pēc 50 minūtēm kārtīgi apmaisa, šo procesu vajadzētu atkārtot 3-4 reizes.

Pirms ēšanas jāizņem no saldētavas un kādas 20 minūtes jāļauj pakust. Tagad tik traukā iekšā un varam baudīt uz nebēdu!


{tiem, kuri ar cukuru uz "tu", un īpaši - bērniem}

Nav noslēpums, ka mākslīgie saldinātāja pie laba gala neved. Tos var lietot, taču ļoti saprātīgās devās un (Dievs pasarg') ne katru dienu. Un bērniem jau nu tos nemaz nevajadzētu...

Lai pagatavotu bērniem draudzīgu augļu saldējumu, saldinātāja vietā ņemam 100ml cukura, ko samaisām ar 100ml ūdens un uzvārām sīrupu. Atdzesējam un tālāk rīkojamies kā iepriekš.

Gards, ka nenoēsties, patiesi!


No comments:

Post a Comment