Sunday, May 15, 2011

{zivs dārzeņu gultā ar sarkanvīnu}



Aromātisks, sātīgs un veselīgs ēdiens. Lai pagatavotu gardu ēdienu cepeškrāsnī, tas nebūt nav jāpludina eļļā!

Sastāvdaļas (2 varen izsalkušiem ēdājiem)
2 kartupeļi
1 liels vai 2 mazi burkāni
1 tomāts
1 sarkanā paprika
sauja zaļās pākšu pupiņas
mazs puravs
selerijas kāts ar visām lapām
1 skumbrija (var lietot da jebkādu zivi - karpu, lasi, jūras asari, karūsu utt.)
malta paprika
sāls
pipari
ķiploku pulveris (droši var izmantot svaigi spiestu ķiploku)
1 glāze sarkanvīns
1 ēd. k. balzamiko etiķis
1 t.k. olīveļļa

Nomizo kartupeļus un burkānus. Kartupeļus sagriež daivās, burkānus biezās slīpās šķēlēs. Liek katliņā vārīties (aptuveni 7 minūtes no vārīšanās brīža). Ja lieto saldētas pupiņas, tās pievieno jau sākumā, ja svaigas - kad kartupeļi un burkāni jau 2 minūtes ir vārījušies.

Pa to laiku, kamēr dārzāji vārās, zivi ierīvē ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Sagriež papriku palielos gabalos, tomātu daivās un puravu ripiņās. Sasmalcina seleriju.

Caurdurī nokāš apvārītos dārzeņus. Cepamtraukā liek pa vidu zivi, apkārt visu pārējo.

Sajauc sarkanvīnu ar balzamiko un olīveļļu, pārlej dārzeņiem. Zivi gan nevajadzētu apslacīt, jo noskalosies visas garšvielas. Pārkaisa ar sāli, malto papriku, ķiploku pulveri un pipariem. Ja lieto svaigi spiestus ķiplokus, tos pievieno vīna maisījumam.

Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 200C. Pēc minūtēm 15-20 saudzīgi apmaisa dārzeņus. Pēc pusstundas visam vajadzētu būt ideālā gatavībā.

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment