Saturday, June 4, 2011

{cukini, vistas filejas un siera kārtojums}



Sastāvdaļas (4 personām)
600gr cukini (mazi kabacīši)
270gr vistas fileja
600gr rīvēti tomāti (no kārbas)
mazs sīpols
ķiploks
sāls
drupināti čili vai melnie pipari
saujiņa svaiga bazilika lapu
šķipsna kaltēta oregano (raudene)
2 t.k. eļļa
200gr baltais beztauku jogurts
1 ola
40gr Parmezāns
125gr Mozzarella Light

Uz teflona pannas (ideālā variantā uz grilla), bez taukvielām, no abām pusēm apcep 0,5 cm biezumā sagrieztas cukini šķēles (griež gareniski, ne ripiņās!). Noliek malā.

Sasmalcina sīpolu un ķiploku, uz pannas uzlej eļļu un mazliet apcep.

Sagriež vistas fileju mazos kubiņos, pievieno sīpolu-ķiploku maisījumam un apbrūnina. Pievieno rīvētos tomātus, sāli, piparus, baziliku un oregano. Uz lēnas uguns pasautē aptuveni 15-20 minūtes.

{Ja tomātu mērce šķiet par skābu, var piebērt nedaudz cukura (vai aizvietotāju) vai arī šķipsniņu dzeramās sodas, kas dzēsīs skābumu!}

Sakuļ olu, iemaisa jogurtu un sarīvētu Parmezānu. Sagriež Mozzarella sieriņu cik vien plāni iespējams.

Kad gaļas mērce gatava, ņem stikla cepamtrauku un kārto slāņos:
1. gaļas mērce
2. cukini
3. jogurta mērce
4. mozzarella ... atkārto, kamēr viss izlietots.

Ar šo produktu daudzumu piepildīju 21cmx21cm lielu stikla trauku divās kārtās.

Apklāj ar foliju un liek uz 190C uzsildītā cepeškrāsnī. 45 min. cep, tad noņem foliju un ļauj apbrūnēt vēl ~15 min. Gatavs!

Cukini droši var aizstāt ar lazanjas plāksnēm, būs gardum garda Lasagne Light:)

No comments:

Post a Comment