Vācu kartupeļu salāti ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, kaut gan nevaru teikt, ka gatavoju tos bieži. Šis ēdiens ir kā radīts vasarai - piknikiem, izbraukumiem vai vienkārši ikdienas maltītei.
Sastāvdaļas:
700gr kartupeļi
4 ēd.k. (60ml) baltvīna etiķis
neliels sīpols
2 ēd.k. cukurs
1 t.k. sāls
2 ēd. k. Anniņa bez sāls
Mērcei:
4 ēd. k. majonēze (lietoju Heinz, manām garšas kārpiņām vistīkamākā)
1 ēd.k. baltais jogurts
šķipsna sāls
šķipsna ķiploku pulvera
1/2 t.k. cukurs
pētersīļi (var lietot dilles, ja labāk tīk)
pipari
Kartupeļus pārgriež uz pusēm un sagriež 0,5cm biezās šķēlītēs. Liek katliņā un pārlej ar ūdeni tā, lai kartupeļi pilnībā apklāti. Pievieno 1 t.k. sāls, garšvielu "Anniņa", uzvāra un pēc 3 minūtēm no vārīšanās brīža pievieno etiķi, sakapātu sīpolu un cukuru. Vāra vēl 3-4 minūtes, nogriež liesmu un ļauj pastāvēt karstajā ūdenī vēl 10 minūtes. Notecina sietiņā visu lieko šķidrumu.
Nelielā trauciņā sajauc majonēzi, jogurtu, cukuru, ķiploku pulveri, sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus. Pārlej nokāstajiem kartupeļiem un kārtīgi izmaisa - daļai kartupeļu vajadzētu būt pašķīdušai.
Pasniedz atdzesētus.
Gards, ka nenoēsties, patiesi!
No comments:
Post a Comment