Saturday, August 18, 2012

{aprikožu saldējums ar Indijas riekstiem un šokolādi}


Šī recepte ir noskatīta Četrās Sezonās un pavisam nedaudz pamainīta.
Saldējums sanāk vienkārši dievīgs, lai neteiktu vairāk. Protams, tas ir kalorijām bagāts un vairumos ēdot pie laba gala nenovedīs, bet reizēm sevi palutināt taču var, vai ne?:)

Sastāvdaļas:
500gr svaigas aprikozes
1 ēd.k. ūdens
150gr brūnais cukurs
150gr Mascarpone svaigais siers
100gr saldais krējums
60gr Indijas rieksti
50gr tumšā šokolāde ("Laima", 70%)

Sākam ar aprikožu atkaulošanu. Sagriežam gabaliņos, liekam katliņā, pielejam 1 ēd.k. ūdens un pasautējam kādas minūtes 5-7. Pieliekam cukuru, apmaisām un atstājam dzesēties.

Riekstus viegli apgrauzdējam uz pannas.

Atdzisušās aprikozes ar cukuru ielejam blenderī un kārtīgi sakuļam. Čaklākie darboņi var masu vēl izlaist caur sietu, lai atbrīvotos no nesamaltajām miziņām, bet es esmu sliņķe un man patīk, ja saldējumā jūtams arī kās "dzīvs" augļa gabaliņš. Nu, katrā ziņā, zobos mizas nesprūst...

Pievienojam Mascarpone un kuļam no jauna. Beigās pievienojam saldo krējumu un atkal sakuļam.

Tā kā man vēl līdz šim nav iegādāta saldējuma mašīna, iegūtā masa tiek lieta iepriekš saldētavā paturētā lēzenā stikla traukā. Ja ir saldējamais aparāts - lejam tur. Ja nav - liekam iekšā trauku saldētavā uz 30 min.

Kamēr gaidām pirmo maisīšanas un karotes nolaizīšanas brīdi, sasmalcinām riekstus un šokolādi. Kad pagājušas 30 minūtes, apmaisām saldējumu un pievienojam sasmalcinātos labumus.

Turpinām maisīšanu vēl kādas 2-3-4 reizes pa pusstundai. Maisīšanas daudzums atkarīgs no saldētavas temperatūras. Jo aukstāka saldētava, jo ātrāk saldējums sasals. Tā kā es ļoti mīlu tādu puspakusušu nevis zobus stindzinošu saldējumu, parasti pietiek ar kādu stundu pusotru pirms gardums nonāk tam paredzētajā vietā.

Gards, ka nenoēsties, pilnīgi noteikti!


No comments:

Post a Comment