Monday, November 25, 2013

{cake pops jeb kūciņas uz kociņa}


Keikpopi ir brīnišķīgs cienasts bērnu ballītei. Inčīgs saldums, uz kociņa gluži kā saldējums vai chupa chups. Skaisti izskatās un vēl pie tam - gards, ka nenoēsties!  Mazie gaviļnieki stāvā sajūsmā:)

Sastāvdaļas (~30gb):

3 lielas olas
180 gr cukurs
2 ēd.k. kakao pulveris (bez cukura)
100 ml vārošs ūdens
180 gr milti
1 t.k. cepamais pulveris
70 gr Creme Bonjour (klasiskais) krēmsiers
100 gr šokolāde

{rotājumam}
banānu glazūra (pirku Gemosā)
šokolāde
krāsainās cukura pērlītes

koka vai plastmasas kociņi
krāsaina līmlenta vai papīrīši


No sākuma jāsagatavo pamatne - jāizcep biskvīts. Sakuļam olas ar cukuru un, turpinot kult, tievā strūkliņā lejam klāt verdošā ūdenī iemaisītu kakao pulveri. Pievienojam izsijātus miltus ar cepamo pulveri, kārtīgi izmaisām.

Cepamo veidni (24-26cm) iesmērējam ar sviestu un ielejam masu. Cepam līdz 160C sakarsētā cepeškrāsnī ~30 min. Atdzesējam.

Kamēr biskvīts dziest, ūdens peldē izkausējam šokolādi un sajaucam ar krēmsieru, lai veidojas viendabīga masa.

Kad biskvīts pilnībā atdzisis, ar rokām to sasmalcinam drupačās un sajaucam ar sagatavoto šokolādes-krēmsiera krēmu. Veidojam frikadeles lieluma bumbiņas. Cenšamies tās savelt pēc iespējas līdzenākas un ciešākas. Bumbiņas izvietojam uz ar cepamo papīru apklātas plāts.

Izkausējam ūdens peldē rotājumam domāto galazūru (vai šokolādi). Iemērcam tajā kociņa galu (aptuveni 1.5cm) un kociņu iespraužam izveidotajā bumbiņā līdz pusei (no augšpuses). Šeit glazūra pildīs līmes funkcijas, lai kociņš neslīd ārā no bumbiņas.

Kad visi kociņi salikti, saldumus uz 1.5-2 stundām ievietojam ledusskapī. Var atstāt arī uz nakti.

Ķeramies klāt dekorēšanas procesam. Jāsaka uzreiz, ka tas ir diezgan ķēpīgi un laikietilpīgi, bet ko gan neizdarīs dailes vārdā!

No sākuma vajadzētu sagatavot vietu, kur žāvēt svaigi noglazētos keikpopus. Esmu mēģinājusi dažādus variantus, piemēram, iespraust traukā ar kaltētiem zirņiem, sālī utt., taču visērtāk un stabilāk tomēr tie stāvēs putuplasta gabalā iesprausti.

Ūdens peldē izkausējam salauzītu šokolādi (vai šoko "čipsus") un pa vienai mērcam iekšā mūsu mazās kūciņas. Iemērcam, izņemam un, turot horizontāli, lēnām virpinam, kamēr visa liekā masa ir notecējusi un bumbiņa veidojas skaista, līdzena. Novietojam žāvēties - iespraužam putuplasta pamatnē un apkaisām ar cukura pērlītēm. Šīs pašas darbības veicam arī ar banānu glazūru.

Ja ir vēlme, kociņus varam izdekorēt ar krāsainiem karodziņiem. Šeit es esmu izmantojusi auduma līmlentu (pieejama rokdarbu veikalos), taču var ņemt rokās šķēres un jebkādus krāsainus papīrīšus, kas atbilst izvēlētajai krāsu paletei, izgriezt un pielīmēt tos ar līmes zīmuli.


2 comments:

  1. Sveiki,ņemu arī banānu glazūru,tikai viņa man pārāk ātri sāk sabiezēt,ko es daru nepareizi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tā tam arī jābūt. Glazūra sabiezē diezgan ātri. Es to turu uz plīts, uz ļoti mazas uguntiņas, lai ūdens visu laiku ir karsts un glazūra - šķidra.

      Delete