Sunday, January 5, 2014

{mani melleņu mafini}


No izgājušās vasaras saldētavā vēl mīt meža mellenītes, labi, ka attapos - pēdējais laiks tās likt lietā. Ziemā uz saldējumu vai smūtiju nepakam nevelk, tādēļ slēdzu iekšā cepešplīti un rezultātā uzbūru apbrīnojami gardus melleņu mafinus!

Sastāvdaļas (12 gb. lielie mafini)
100 gr. sviests (istabas temperatūrā)
150 gr. cukurs
2 olas
250 gr. melleņu jogurts
200 gr. milti
2 t.k. cepamais pulveris
200 gr. mellenes (atkausētas)

Uzsildām cepeškrāsni līdz 180ºC.

Ar mikseri sakuļam sviestu un cukuriņu, kuļot pievienojam pa vienai olas. Pievienojam melleņu jogurtu. Ja pie rokas nav melleņu jogurta, var iztikt ar bezpiedevu jogurtu vai pat krējumu.

Sajaucam miltus ar cepamo pulveri, caur sietiņu iesijājam traukā pie sakultajiem labumiem un visu kārtīgi samaisām. Pievienojam mellenes ar visu sulu, ja tāda radusies kušanas laikā. Atkal kārtīgi izmaisām.

12 formiņās ieliekam papīrīšus vai iesmērējam tās ar sviestu. Pildām katru formiņu ~2/3 pilnu un liekam cepties uz ~30 min. Pārbaudām ar kociņu gatavības pakāpi - ja tas nāk ārā tīrs un sauss, mūsu gardums ir gatavs!

5-10 min. ļaujam vēl pastāvēt formiņās, pēc tam ņemam ārā un liekam uz restītes līdz pilnīgai atdzišanai ...ja tik ilgi var nociesties...

No comments:

Post a Comment