Thursday, November 21, 2013

{krēmsiera, ogu un laima deserts ar griljāžu}



Pāris minūšu laikā pagatavojams deserts, ja tikai mājās atrodams kāds krēmsiers, ievārījums un/vai ogas. Tas ir kalorijām pārbagāts, taču bezgala gards!

Sastāvdaļas (4 deserti):

200 gr. paciņa ar krēmsieru (izmantoju Creme Bonjour bez piedevām)
3 ēd. k. zemeņu ievārījums
sauja mellenes (ideāli, ja svaigas- man bija saldētas, atlaidinātas)
sula no 1/2 laima

griljāžai

sauja auzu pārslas (var izmantot riekstus)
1-2 ēd.k. cukurs

Uz mazas panniņas pavisam nedaudz apcep auzu pārslas, pievieno cukuru un uz vidējas uguns cepina, līdz cukurs sakaramelizējies. Atdzesē.

Ar karoti kārtīgi izmaisa krēmsieru, lai kļūst viendabīgs. Pievieno ievārījumu, samaisa, tad laima sulu un mellenes un kārtīgi izmaisa.

Liek trauciņos un apbārsta ar atdzisušo griljāžu.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment