Sunday, November 17, 2013

{ķirbju biezzupa ar balzamiko-aveņu mērci}


Maigā krēmzupa ar saldi skābeno aveņu garšas balzamiko mērci pavisam noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu neparasto garšu baudītāju:)

Neesmu norādījusi produktu daudzumus tikai tāpēc, ka šim paēdienam droši var variēt gan dārzeņu, gan garšvielu, gan saldkrējuma proporcijas pēc savas gaumes un patikšanas. Vienīgais nosacījums ir salds, miltains ķirbis. Muskata vai t.s. "cepamais". Arī sviesta ķirbītis derēs!

Sastāvdaļas:
ķirbis
burkāns
Anniņa bez sāls
sāls, pipari
saldais krējums
balzamiko-aveņu mērce (glazūra)

Nomizojam un sagriežam ķirbīti, notīram un sagriežam burkānu. Iemetam katlā, apbārstām ar sāli, pipariem un Anniņu, pielejam vārošu ūdeni tik daudz, lai būtu apsegta aptuveni puse no dārzeņiem. Vārām līdz dārzāji mīksti.

Kad viss savārījies, ņemam blenderi un maļam putrā. Pielejam saldo krējumu - jo vairāk, jo krēmīgāka un maigāka zupa, jo mazāk, jo kalorijas draudzīgākas...

Uzliekam katlu atpakaļ uz uguns līdz pirmajam burbulim un gatavs! Var liet šķīvjos un pievienot balzāmetiķa mērcīti.

Starp citu, balzamiko mērces/glazūras diezgan bieži par draudzīgām cenām ir atrodamas lielajās Maximās. Nesen biju Gemosā un "slienājos" gar garšvielu plauktiem - kādas tik tur nebija dabonamas! Taču kamēr neesmu izlietojusi mājās esošās balzamiko aveņu, zemeņu un baltvīna etiķa mērcītes, turēšu sevi grožos un jaunām klāt neķeršos.

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment