Sunday, January 12, 2014

{melleņu deserts ar baziliku un vaniļas drumstalām}


Kad pēc gana gariem svētkiem gribas atpūsties no citrusaugļiem, šokolādes un kanēļa, ķeršos klāt kam neparastākam - šoreiz tās būs mellenes, āboli un bumbieri, kam pievienotas zaļā bazilika lapiņas un baltais balzāmetiķis.

!NB Šis desets ēdams uzreiz, tikko ņemts ārā no cepešplīts. Un vēlams, ar vaniļas saldējuma vai laba plombīra devu.

Sastāvdaļas (4 cilv.):
2 saujas saldētas, atlaidinātas mellenes (šķidrumu neizmantojam)
1 ābols
1 bumbieris
4-6 zaļā bazilika lapiņas
2 ēd.k. baltais balzāmetiķis
3 ēd.k. cukurs

drumstalām:
1/4 daļa paciņas sviesta
4 ēd.k. ar kaudzi milti
2-3 ēd.k. cukurs
1 t.k. vaniļas cukurs

Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180ºC

Nomizojam un sagriežam gabaliņos ābolu un bumbieri. Karstumizturīgā stikla traukā ieliekam atlaidinātās mellenes un sagrieztos augļus, pievienojam sasmalcinātas bazilika lapiņas, balzāmetiķi un cukuru - visu apmaisām.

Veidojam drumstalas - ar rokām samīcām sviestu kopā ar miltiem, cukuru un vaniļas cukuru tā, lai veidojas skaistas drumstalu piciņas.

Izveidotās drumstalas uzbārstām uz sagatavotajiem augļiem un cepam ~30 min.

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment