Monday, March 23, 2015

{cepta prosa austrumu garšās}



Šādi es jau gadiem gatavoju rīsus, kad sakārojas kas austrumniecisks, bet šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar prosu. Tiem, kas ķīniešu ēstuvē ar prieku izvēlas ceptus rīsus ar olu, noteikti ies pie sirds arī šādi pagatavota prosa.

Sastāvdaļas:
~2 glāzes vārītas un atdzesētas prosas
1 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
1 t.k. sezama eļļa
2 olas
1/2 burkāna
sauja saldēti un atlaidināti zirnīši
1 ēd.k. austeru mērce
2 ēd.k. vieglās sojas mērces
1 ķiploka daiviņa
~1/2 t.k. svaigi rīvētas ingvera saknes


Svarīgi ir prosu pilnībā atdzesēt pirms cepam. Būtu labi, ja prosu novārītu, piemēram, no rīta un ieliktu ledusskapī līdz vakariņu laikam, kad pošamies gatavot. Vai iepriekšējās dienas vakarā, ja gatavosim pusdienās.

Uz mazas panniņas uzlejam pavisam nedaudz eļļu, iesitam olas un, maisot, izcepam. Noliekam malā.

Burkānu sagriežam smalkās strēmelītēs vai sarīvējam.

Uz smalkās rīves sarīvējam ķiploku un ingvera sakni.

Uzlejam uz pannas vīnogu eļļu, uzliekam ķiploku un ingveru, pus minūti pacepam un pievienojam ar dakšiņu sairdinātu prosu. Kārtīgi apmaisām un pievienojam mērces, zirnīšus un burkānu. Nedaudz pacepam.

Beigās pievienojam 1 t.k. sezama eļļu, kārtīgi samaisām. Iecilājam olu strēmelītes un pasniedzam.

Eh, nu patiesi gards, ka nenoēsties!


1 comment: