Tuesday, March 24, 2015

{cukīni, biezpiena, piparmētru kārtainie groziņi}


Īsteni pavasarīgs sāļais našķis. Cukīni, biezpiena un siera masa ar svaigās piparmētras spirdzinošo aromātu, iecepta kārtainās mīklas groziņā. Brīnišķīgs veids kā palutināt ģimeni vēlajos svētdienas rītos. Vai Lieldienās:) 
Groziņi ir baudāmi gan siltā, gan aukstā veidā. Man laikam tomēr labāk garšoja silti. Kaut gan... arī auksti bija labi!

Sastāvdaļas (12 gb.)

240gr. 5% biezpiena
1 mazs cukīni
70gr. Parmas siera
3 olas
50ml salda krējuma
1 ķiploka daiviņa
kādas 15-20 piparmētras lapiņas
sāls, pipari
400gr. kārtainās bezrauga mīklas
olīveļļa formiņu ieziešanai

Cukīni sarīvējam uz dārzeņu rīves, apkaisām ar sāli un ļaujam kādu brītiņu pastāvēt. Nospiežam visu lieko šķidrumu, cik nu sausi vien varam.

Sarīvējam Parmas sieru uz smalkās rīves. Pievienojam biezpienu, olas, saldo krējumu. Uz smalkākās rīves sarīvējam ķiploka daiviņu. Sasmalcinam piparmētru. Visu kārtīgi samaisām.

Kārtaino mīklu plāni izrullējam četrstūrī un satinam rullītī. Sagriežam 12 vienādos gabaliņos.

Smērējamo pindzeli iemērcam olīveļļā un ieziežam metāla mafinu formas. Katrā nodalījumā liekam nogriezto mīklas gabaliņu ar griezuma vietu uz augšu/leju un ar pirkstiem veidojam groziņu. Saplacinam un ar pirkstiem bīdām uz augšu, lai veidojas maliņas.

Sapildām iekšā sagatavoto masu un liekam cepties uz 190°C uzsildītā cepeškrāsnī 30 min.

Pāris minūtes atstājam formiņās, pēc tam dzesējam uz restītēm.

Gards, ka nenoēsties!



No comments:

Post a Comment