Sunday, March 15, 2015

{cūkgaļas ribiņas karstajā marinādē}


Šādi marinētas ribiņas ir ļoti vienkārši pagatavojamas un pasakaini gardas. Man patiesi tīk ēdieni, kuru pagatavošanai nav jāveltī milzums daudz laika. Tā ir arī ar ribiņām - ātri iemarinē un cepeškrāsnī iekšā! Pa to laiku, kamēr ribiņas gatavojas, var sadarīt visu ko citu.

Sastāvdaļas:
ribas ~1kg
250ml Heinz kečups
1 ēd.k. Vusteras mērce
2 ēd.k sojas mērce
1 t.k. kūpinātas saldās paprikas pulveris 
naža gals asā paprika (droši var likt vairāk, ja tīk asumiņš)
1 sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
1 t.k. olīveļļa

Smalki sagriežam sīpolu un sakapājam ķiploku. Liekam uz pannas uz lēnas uguns sutināties, bet skatāmies, lai nekļūst brūni, tikai skaisti caurspīdīgi. Pieliekam kečupu, garšvielas un uzvarām līdz pirmajam burbulim. Pagaršojam, varbūt nepieciešams sāls.

Uz cepešpannas uzklājam foliju. No sākuma apsmērējam ribām vienu pusi, uz tās novietojam pannā, pēc tam apsmērējam augšpusi.

Liekam uz 180°C uzsildītā cepeškrāsnī uz 1.5h.

Gards, ka nenoēsties!


No comments:

Post a Comment