Wednesday, March 25, 2015

{zaļie salāti ar auksti kūpinātu lasi un mājas sieru}



Ātri un vienkārši pagatavojami salāti svētdienas brokastīm/brančam vai vieglām vakariņām. Proporcijas absolūti nav svarīgas, tās izvēlamies pēc katra vēlmēm, patikas un garastāvokļa.

Sastāvdaļas:
romiešu salātu lapas
rukola
gurķis
sarkanais sīpols
vīģu balzāmetiķis (derēs arī parastais)
olīveļļa
sāls, pipari
auksti kūpināts lasis
mājas siers

Saplucinam romiešu lapas, sagriežam sīpolu plānos pusmēnestiņos, sagriežam gurķi, visu sajaucam ar rukolu, olīveļļu, balzamiko un sāli. Kārtojam uz šķīvja, virsū liekam kūpināto lasi un pāris mājas siera pikucīšus. Uzmaļam melnos piparus un pasniedzam.

Gards, ka nenoēsties, patiesi!



2 comments:

  1. Man tomēr pliks balzāmetiķis ir par asu. To lietojot salātiem, taisu mērcīti ar balzāmetiķi, citronu, eļļu un medu. Laša roze gan izskatās neiedomājami gardi!

    Brigita
    http://www.lostinpattern.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jā, tā tas varētu būt:) Kaut gan arī balzāmetiķi ir dažādi, ir krietni jiftīgi (īpaši no lētā gala), ir saldāki un ļoti patīkami. Tāpēc ir ļoti svarīgi vienmēr pagaršot, lai sabalansētu garšas pēc savas patikas.

      Delete