Tuesday, March 17, 2015

{dārzeņu salāti ar turku zirņiem un auksti kūpinātu lasi}


Šie ātrie, svaigie un veselīgie salāti mūsmājās ir lielā cieņā. Pateicoties turku zirņiem (jeb aunazirņiem), mazais bērns šos salātus ir ļoti iecienījis un šķin iekšā lielām mutēm:)

Ingredientu attiecības šeit nepavisam nav būtiskas. Ja gribam zaļākus, svaigākus salātus, pievienojam vairāk dārzeņus, savukārt, ja prasās nedaudz sātīgāki - vairāk pievienojam turku zirņus. Un laša vietā droši var izmantot, piemēram, grilētu vistas fileju, kādu no mīkstajiem sieriem vai arī neko - ēst tādus pašus.

Sastāvdaļas:
salātu lapas
tomāti
zaļie lociņi
dilles
turku zirņi
auksti kūpināts lasis
baltais balzamiko etiķis (vai citronu sula)
olīveļļa
sāls

Saplucinam salātu lapas, sagriežam tomātus gabaliņos. Sagriežam lociņus un dilles. Pievienojam novārītus turku zirņus - es parasti lielveikalā pērku jau gatavus, bet nenāktu par sliktu vārīt mājās.

Sajaucam balzamiko ar olīveļļu un šķipsniņu sāls. Pārlejam pāri salātiem un apmaisām.

Liekam uz šķīvjiem, virsū uzliekam auksti kūpināta laša šķēlītes un pasniedzam. Klāt ļoti labi garšos silta sēklu rupjmaizīte.

Lai gards, ka nenoēsties!



1 comment: