Sastāvdaļas:
1 maza kāpostgalva (~800gr)
3 cieti vārītas olas
2 ēd.k. olīveļļas
1 t.k. sāls
1/2 t.k. cukura
melnie pipari
saujiņa dilles
4-5 piparmētras lapiņas
300 gr. kārtainās bezrauga mīklas
ola apsmērēšanai
Uz pannas uzlejam olīveļļu. Kāpostu smalki sagriežam un liekam cepties. Maisām, lai kāposti nepiedeg. Beigas pievienojam sāli, cukuru un melnos piparus. Liekam atdzesēties.
Sakapājam dilles un piparmētru, vārītās olas sagriežam palielos kubiņos. Samaisām ar atdzisušajiem kāpostiem.
Mīklu izrullējam taisnstūrī (diezgan plāni). Vienā galā novietojam kāpostu masu un satinam rullī.
Virsmu apsmērējam ar sakultu olu un vairākās vietās ar nazi ieduram caurumiņus, lai gaisam būtu kur tikt laukā.
Liekam uz 190°C uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 30 min. līdz virsma ir smuki apbrūnējusi. Pasniedzam siltu vai atdzesētu.
Gards, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment