Saturday, March 28, 2015

{apelsīnu keikpopi}


Našķis bērnu ballītei. Mazliet laikietilpīgi, taču rezultāts attaisno. Bērneļi laimīgi bezgala!
Vēl viens keikpopu pagatavošanas variants atrodams šeit.

Sastāvdaļas:

{pamatnei}
125 gr. sviests (istabas temperatūrā)
125 gr. cukurs
2 olas
miziņa no puses apelsīna (smalki sarīvēta oranžā daļa)
sv. spiesta 1 apelsīna sula
125 gr. milti
5 gr. cepamais pulveris
100gr. krēmsiers (Mascarpone, Philadelphia vai Kārums, istabas temperatūrā)
70 gr. baltā šokolāde

{dekoram}
baltā šokolāde
krāsainas cukura bumbiņas
kociņi
krāsaini papīrīši

Sakuļam sviestu ar cukuru, kuļot pievienojam olas pa vienai. Liekam klāt apelsīna miziņu un sulu.

Miltus samaisām ar cepamo pulveri un piesijājam sakultajai masai. Kārtīgi izmaisām.

Četrkantainā formā ieklājam cepamo papīru, uzliekam masu un liekam cepties 170-180°C aptuveni 20 min. Pārbaudām gatavību ar koka irbulīti - ja tas nāk ārā sauss, biskvīts gatavs! Liekam dzesēties.

~40°C ūdens peldē izkausējam balto šokolādi. Samaisām ar krēmsieru.

Atdzisušo apelsīnu biskvītu sadrupinam un sajaucam ar šokolādi un krēmsieru. Veidojam bumbiņas ­­­­­­­­~2-2.5cm diametrā.

Ūdens peldē izkausējam balto šokolādi dekoram. Iemērcam tajā kociņa galu un iespraužam sagatavotajā bumbiņā. Kad esam apstrādājuši visas bumbiņas, liekam uz kādu stundu divām ledusskapī, lai sacietē.

Pa šo laiku šokolāde jau būs sacietējusi, tādēļ kausējam vēlreiz. Katru bumbiņu, turot aiz kociņa, iemērcam, izņemam un, turot horizontāli, lēnām virpinam, kamēr visa liekā masa ir notecējusi un bumbiņa veidojas skaista, līdzena. Liekam papīrītī un uzreiz apbārstām ar cukura pērlītēm.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment