Sunday, June 8, 2014

{austrumnieciskie vistas filejas gabaliņi}


Pēdējā laikā ļooooti bieži mūsmājās tiek gatavoti "ķīnieši" - vistas fileja saldskābā mērcē ar ananāsiem - bezgala ātri pagatavojams un dievīgi gards paēdiens, kas nevienam nezkāpēcgan neapnīk. Apsolos ielikt pilnveidoto variantu, kas krietni atšķiras no jau publicētās receptes.

Lai arī cik neapnīkstošs būtu kāds noteikts ēdiens, dažreiz tomēr der mazliet izkāpt ārā no savas komforta zonas un atcerēties, ka baudāmas ir arī citas garšas, kaut gan šoreiz nekur tālu no savas mīļās austrumnieciskās tēmas tikusi nemaz neesmu :) Un tā - aromātiski filejas gabaliņi ar austrumniecisku piešprici.


Sastāvdaļas:
4 nelielas vistas filejas
1 neliela citrona sula
rīvēta 1/2 citrona miziņa
2 ķiploka daiviņas
3/4 īkšķa lieluma ingvera sakne (ja'saimniecei mazi īkšķīši, var ņemt visā lielumā:))
1 t.k. karijs
1/2 t.k. kanēlis
3 ēd.k. sojas mērce (parasti lietoju gaišo)
1 ēd.k. brūnais cukurs
šķipsna sāls


Katru fileju ieslīpi sagriežam trīs gabalos un liekam traukā, kur marinēsies - es to daru stikla bļodā.

Atsevišķā trauciņā taisām marinādi. Ierīvējam miziņu no puses citrona, pārgriežam citronu uz pusēm un no katras pusītes izspiežam sulu. Uz smalkas rīves sarīvējam ķiploku un ingveru, pievienojam kariju, kanēli, brūno cukuru (var aizstāt ar medu), sojas mērci un šķipsnu sāls. Visu kārtīgi samaisām.

Marinādi pārlejam sagrieztajai vistai un kārtīgi apmaisām. Apklājam trauku ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Jo ilgāk marinēsies, jo gaļa būs gardāka!

Kad vista samarinējusies, sakarsējam nepiedegošu pannu un uz riktīgi karstas liekam virsū vistas gabaliņus. Es cepu bez taukvielām, bet ja nav jādomā par liekām kalorijām, var uzliet kādu šļuku labas olīveļļas :)

Pats svarīgākais ir neļaut vistas filejai pārcepties! Šāda lieluma filejas gabaliņiem pietiek ~3 minūtes no katras puses, lai tie ir izcepušies un sulīgi.

Gatavs! Un gards, ka nenoēsties :) Lai būtu tā tīri austrumnieciski, šo maltīti baudīsim ar sviesta pupiņām austrumu gaumē un saujiņu vārītu basmati rīsu.

No comments:

Post a Comment