Sunday, March 29, 2015

{ķiršu krēms ar timiānu, citronu un vaniļu}



Šo krēmu var izmantot gan tartēs, tarteletēs, gan pavlovas kūkā, gan visos citos konditorejas izstrādājumos, kur iederas skābens un krēmīgs pildījums.

Sastāvdaļas:
400gr. ķirši (izmantoju saldētus)
150gr. cukurs
3 olu dzeltenumi
2 ēd.k. kukurūzas cietes
90gr. auksts sviests
sula un miziņa no 1/2 citrona
1 vaniļas pāksts
2 timiāna zariņi

Ķiršus ar timiānu vārām 5 minūtes, atdzesējam. Izņemam timiāna zariņus un sablenderējam.

Cukuru sajaucam ar olu dzeltenumiem, citrona miziņu, sulu, kukurūzas cieti un iemaisām vaniļas sēkliņas.

Liekam sablenderētos ķiršus atpakaļ uz uguns un lēnām lejam klāt olu maisījumu. Maisot ar koka karoti, karsējam līdz krēms sabiezē.

Mazliet padzesējam (lai nav karsts, bet arī ne gluži atdzisis) un ar mikseri piekuļam klāt gabaliņos sagrieztu sviestu, liekot klāt pa vienam.

Liekam trauciņā ar vāku un atstājam ledusskapī uz nakti.


No comments:

Post a Comment