Couscous (kus-kus) ar svaigiem dārzeņiem, citronu un atspirdzinošo piparmētru ideāli derēs brīvdienu brokastīm - tā tiks nodrošināti nepieciešamie ogļhidrāti un vitamīni, spirgtuma un svaiguma deva, lai diena izvēršas gluži veiksmīga. Šos svaigos salātus var baudīt gan vienus pašus, gan kā piedevu, piemēram, grilētai zivij pusdienās vai vakariņās.
Man kus-kus vislabāk garšo tieši auksts, salātos. Un nevis apliets ar karstu ūdeni vai vārīts, bet uzbriedināts aukstā ūdenī, kas laika ziņā aizņem tikai kādas 20 minūtes.
Sastāvdaļas:
couscous + dzeramais ūdens attiecībā 1:1,5
gurķi
redīsi
dilles
piparmētra
citrona sula
olīveļļa
sāls
Ieberam bļodiņā 1 tilpumu couscous graudus un aplejam ar 1.5 tilpumu auksta dzeramā ūdens. Sagriežam gurķi, redīsus, dilles, piparmētras lapiņas. Visu sajaucam ar citrona sulu, kādu tējkaroti olīveļļas, pievienojam šķipsnu sāls un samaisām. Liekam ledusskapī un pēc kādām 20 minūtēm mūsu salāti būs gatavi.
Gards, ka nenoēsties! Un veselīgs :)
Man ļoti garšo kuskuss, un Jūsu bildes, kā vienmēr, ļoti iedvesmojošas.
ReplyDeletePaldies! :)
DeleteŠie salāti patiesi ir ļoti garšīgi, jo īpaši, ja kuskuss garšo pats par sevi.