Pats būtiskākais visā ēdienu gatavošanas procesā ir garšvielu pielietojums. Ēdmaņa bez garšvielām ir kā dzīve bez izklaides - vienmuļa, pliekana, pelēka, vienvārdsakot, nekāda. Bez savas rozīnītes, dzirksts, fanfārām un šampanieša šļakatām.
No tāda, teiksim, pavisam bezgaršīga dārzāja kā baklažāns var pagatavot varen gardu maltīti, ja to kuplina ar attiecīgu garšvielu buķeti. Baklažāns pēc savas dabas līdzinās švammei, kas uzsūc visu tuvumā esošo, tādējādi padarot sevi vērtīgāku un garšas bagātāku.
Sastāvdaļas (2 personām, kopā ~450kcal)
1 baklažāns
100gr vistas fileja
50gr smalkās rīsu nūdeles
3 t.k. laba olīveļļa
sāls
pipari
ķiploku pulveris
Anniņa bez sāls
Baklažāns gareniski jāsagriež tā, lai sanāktu sešas ~0,5cm biezas šķēles. No sākuma nogriežam vēderiņus katrā sānā, lai pirmā šķēlīte sanāk daudzmaz līdzena. Visu apberam ar sāli un atliekam uz 20 min., lai izdalās rūgtums. Pēc tam noskalojam un nosusinām papīra dvielī.
Uz pannas uzlejam 1 t.k. olīveļļu, ar pīrāgu smērējamo otiņu (lietoju šādu, silikona) izlīdzinām pa visu pannas virsmu, uzkarsējam un liekam cepties 3 šķēles (uz manas lielās pannas visām nepietika rūmes, tādēļ cepināju divos piegājienos).
Apkaisām ar sāli, ķiploku pulveri un Anniņu. Uz mazas liesmas cepam no abām pusēm skaisti brūnu. Kad viena porcija izcepusies, uzlejam 1 t.k. olīveļļu un cepam otras 3 šķēles.
Kamēr baklažāna šķēles cepinās, sagriežam pārpalikušos vēderiņus un vistas fileju nelielos gabaliņos, pārkaisām ar sāli, pipariem, ķiploku pulveri un Anniņu un apcepam 1 t.k. olīveļļas. Tas notiek diezgan ātri, ar pāris minūtēm būtu jāpietiek! Ja vistas fileju pārcep, tā kļūst ļoti sausa un negaršīga.
Ar verdošu ūdeni aplej smalkās rīsu nūdeles un ļauj tām izmirkt ~3 minūtes.
Kad viss gatavs, uz katra šķēles liek 1/6 daļu vistas/baklažāna cepinājumu un tikpat daudz rīsu nūdeles. Satin rullītī un sasprauž ar zobu bakstāmo kociņu, lai turētos kopā.
Pasniedz ar svaigu tomātu/sīpolu/bazilika salātiem.
Nu tiešām gards, ka nenoēsties!!
No comments:
Post a Comment