Sunday, May 22, 2011

{jūras asaris ar laimu un dillēm}


Cepeškrāsnī gatavoti ēdieni ir sliņķu glābējriņķis. Tik vien tā darba kā samest visu cepamtraukā un var iet zvilnēt kājas sacēlušam ar kafijas krūzi pie sāna.

Pēdējā laikā esmu mazliet apslāpējusi savu iedzimto sliņķību un parosos bik vairāk nekā parasti, proti, dārzeņus pirms cepšanas nedaudz apvāru. Šamie gatavojas krietni vien ilgāk nekā zivs, bet jau apvārītus var šaut krāsnī iekšā vienlaicīgi ar zivtiņu.

Sastāvdaļas:
1 jūras asaris
dārzeņi pēc izvēles (brokoļi, kartupeļi, burkāni, pākšu pupiņas, puravs utt)
1 t.k. olīveļļa
1 laims
dilles
sāls
pipari
paprikas pulveris
baltvīns (nav obligāti)

Notīra dārzeņus, sagriež velamā formā un liek verdošā ūdenī vārīties uz 5-7 minūtēm.

Zivi notīra, iegriež 3 vai 4 kabatiņas, ierīvē ar sāli, paprikas pulveri un pipariem. Katrā iegriezumā, kā arī zivs vēderā ieliek laima šķēlīti un diļļu pušķīti.

Cepamtraukā ielej 1 t.k. olīveļļu, izsmērē pa visu trauka virsmu. Apvārītos dārzeņus nokāš un kārto cepamtraukā. Apkaisa ar sāli un, ja vēlas, pārlej ar baltvīnu. Virsū liek zivi un ievieto uz 200-220C uzsildītā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 30 min.

Lai gards, ka nenoēsties!


No comments:

Post a Comment