Gatavojot šo paēdienu, garšvielu aromāts atmiņā uzjundīja vasaras brīvdienas Krētas salā, kad abas ar skuķi baudījām Grieķijas dāsnās dabas veltes, spožo sauli, Vidusjūras siltos putu viļņus un Sirtaki burvību.
Šīs aromātiskās un sulīgās kotletītes bija paredzētas ēst kopā ar Tzatziki mērcīti, bet - ak, tu neraža! - vietējā bodē bija izbeidzies 0% baltais jogurts un tā šīs mērcītes pagatavošana šoreiz izpalika.
Sastāvdaļas (4 personām, katram 4 kotletes)
630gr tītara fileja
1 ola
1 šķ. (30gr) pilngraudu maize
kabacis, puravs - kopā 300gr
3 daiviņas ķiploks
sauja piparmētru lapas
sauja pētersīļi
1 ēd.k. oregano (raudene)
sāls
pipari
2 t.k olīveļļa
Virtuves kombainā samet sagrieztus tītara filejas gabalus (var malt gaļasmašīnā, ja pieejama), ķiploku un puravu. Sasmalcina. Ja nav pieejama tītara fileja, droši var lietot vistas fileju.
Uz sakņu rīves sarīvē kabaci. Sasmalcina zaļumus.
Samērcē maizes šķēlīti, lieko ūdeni nospiež. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus. Kārtīgi samīca.
Uz nepiedegošas pannas uzlej 2 t.k. olīveļļas, ko izsmērē pa visu pannas virsmu. Es to daru ar pīrāgu smērējamo silikona pindzelīti. Ja panna ir neliela un visas kotletes nevar izcept vienā piegājienā, eļļu sadala uz pusēm.
Veido 16 nelielas kotletītes, cep uz lēnas uguns. Apgriež otrādi un uzliek vāku. Tikai nevajag pārcepināt, citādi būs sausas!
Lai gards, ka nenoēsties!:)
No comments:
Post a Comment