Mans mīļākais garšvielu kvartets: ingvers, citrons, medus un ķiploks. Šajā receptē vēl papildināts ar apelsīnu.
Sastāvdaļas (4 personām)
4 vistas filejas
150ml svaigi spiesta apelsīnu sula
sula no puses citrona
1/2 glāze baltvīns
1/2 t.k. rīvēta apelsīna miziņa
1 liela ķiploka daiva
1 t.k. svaigi rīvēta ingvera sakne
1 ēd.k. ar kaudzīti medus
2 t.k. kartupeļu (vai kukurūzas) ciete
1.t.k olīveļļa
2 apelsīna šķēles
1 sīpols
sāls
pipari
Katliņā sajauc baltvīnu, apelsīnu un citronu sulu, pievieno rīvētu apelsīnu miziņu, uz smalkās rīves sarīvētu ķiploku, ingvera sakni, medu, sāli un piparus. Mazā trauciņā samaisa 2 t.k. kartupeļu cieti ar nelielu daudzumu sagatavotā citrusu maisījuma un iemaisa mērcē. Liek uz uguns. Kad mērcīte sāk vārīties, nogriež liesmu un pasautē ~5-7 min.
Vistas fileju pārkaisa ar sāli un pipariem. Uzlej uz pannas 1 t.k. olīveļļu un apcep no abām pusēm skaisti brūnu.
Filejas ievieto cepeštraukā un pārlej ar gatavo mērci. Pārklāj ar ripiņās sagrieztu sīpolu. Katrai filejai virsū kārto uz pusēm pārgrieztu apelsīna šķēlīti.
Liek uz 180°C uzsildītā cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik biezas ir filejas. Bet nedrīkst pārcept!
Pasniedz ar vārītiem vai ar olu ceptiem rīsiem.
Gards... Gards... Gards, ka nenoēsties!
No comments:
Post a Comment