Tuesday, June 14, 2011

{lazanjas rullīši ar garnelēm spinātu-siera mērcē}


Sastāvdaļas (2 personām)
6 lazanjas plāksnes
200gr garneles
125gr svaigais siers (biezpiens vai mājas siers)
puravs (bez zaļajām lapām)
tomāts
ķiploks
200gr spināti (lietoju saldētus)
300ml vājpiens
40gr Parmezāns
1.t.k. olīveļļa
sāls, pipari

Vārošā ūdenī liek mērcēties lazanjas plāksnes. Ik pa brīdim saudzīgi pakustina, lai nesalīp.

Uz pannas uzlej olīveļļu, sakarsē un apcep (drīzāk pasautē) no sākuma puravus, pēc tam pievieno ķiploku un gabaliņos sagrieztu tomātu (bez mizas un sēklām). Mazliet pacep un pievieno garneles. Atkal mazliet pacep un pievieno svaigo sieru. Ja nepieciešams pieliek sāli un piparus. Nedaudz pacepina un liek malā dzesēties.

Sagrieztas spinātu lapas mazliet apcep, pielej pienu uzvāra un piecer sarīvētu Parmezānu. Kādu minūti pavāra.

Izmērcētās plāksnes nosusina papīra dvielī. Garneļu pildījumu sadala sešās līdzīgās daļās un no katras plāksnes izveido rullīti.

Pusi mērces ielej cepamtraukā, virsū izvieto sagatavotos rullīšus un pārlēj atlikušo mērci. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~30 min.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment