Thursday, May 31, 2012

{grilēta cūkgaļa}


Izmēģināju nedaudz modificētu J. Olivera marinētās filejas recepti un atzinu par varen gardu esam. Noteikti garšos tiem, kam pie sirds iet saldskābās variācijas austrumnieciskā gaumē.

Sastāvdaļas:
2kg cūkas kakla karbonāde
200gr Heinz kečups
6 ēd. k. balsamico etiķis
sula un miziņa no 1 apelsīna
saujiņa svaiga timiāna
5 ķiploka daiviņas
2 t.k. kūpinātas saldās paprikas pulveris (smoked paprika, Spānijā iecienīta garšviela)
šķipsna Chinese 5 Spice Powder (anīsa, krustnagliņu, kanēļa, fenheļa sēklu un piparu maisījums)
sāls
pipari


Kakla karbonādi sagriež ~2x2cm gabaliņos. Norīvē apelsīnam miziņu un izspiež sulu. Noplūkā timiāna lapiņas un sasmalcina. Nomizo un sasmalcina ķiplokus.

Heinz kečupu samaisa ar etiķi, apelsīna sulu un miziņu, sasmalcinātajiem ķiplokiem, timiānu, sāli un garšvielām. Pārlej sagrieztajai gaļai, kārtīgi samaisa un jau pēc stundas var durt uz iesma!

Cep uz vidēji karstām oglēm, nepārtraukti grozot iesmus. Tā kā kečupam klāt ir cukurs, gaļai ir tendence apdegt ātrāk nekā tā pilnībā izcepusies, tāpēc nepieciešams mērens karstums un nepārtraukta grozīšana ir neizbēgama! Toties... gards, ka nenoēsties:)

No comments:

Post a Comment