Tuesday, November 4, 2014

{vien' maz' cuciņ'}



Šis nu patiesi ir viens "Vella kalpu" baronkunga cienīgs paēdiens! Nemaz neatceros, kad pēdējo reizi esmu ko līdzīgu meistarojusi, bet šodien, ieraugot no vitrīnas man pretim lūkojoties gaļīgus un apetītelīgus cūkas stilbus, nevarēju noturēties un pārīti iegādājos, lai vakarpusē ģimenei uzrīkotu īstus (un pagalam neveselīgus) vēderpriekus...
Šis process būs diezgan laikietilpīgs, kaut ar rociņām jādarbojas ļoti maz, tādēļ labāk šo gatavot tad, kad līdz vakariņām palikušas stundas trīs, ne mazāk.

Sastāvdaļas:
cūkas stilbiņš
citrons
timiāns
rozmarīns
ķiploku granulas (droši smalciniet svaigu, es noslinkoju)
sāls
cepamais maisiņš


Ieslēdzam cepeškrāsni uz 200C.

Nomazgājam stilbu, nosusinam un dāsni ierīvējam ar kaltētu (ja ir - svaigu) timiānu, rozmarīnu, sāli un ķiploku. Nogriežam citronam abus galus un sagriežam pabiezās šķēlēs. Liekam cepammaisā citronus, uz tiem sagatavoto stilbiņu. Maisu aizsienam un izduram pāris caurumiņus, lai izvairītos no nepatīkama blīkšķa cepešplītī.

Liekam krāsnī iekšā un cepam 2 - 2.5h, atkarībā no stilba lieluma. Pēc kādas 1.5h+ varam atgriezt vaļā maisam augšpusi, lai ādiņa skaisti apbrūnē.

Liekam galdā un ēdam gardu muti!


No comments:

Post a Comment