Tuesday, June 7, 2011

{linguine al nero di seppia ar jūras veltēm kalvadosa mērcē}


Šī, no FD saita aizgūtā, pilnīgi noteikti ir mana favorītmaltīte. Ar sēpijas tinti iekrāsotie melnie makaroni kombinācijā ar jūras veltēm, karamelizētiem sīpoliem, kalvadosu un Parmezānu visām garšas kārpiņām liek priekā diet un dvēselei dziedāt slavas dziesmu Gardēžu Dievam.

Grilēta sēpija - choco - Portugālē ir bieži sastopams un vietējo iecienīts ēdiens. Paši portugāļi labprāt ēd sēpiju ar visu tinti, taču man kaut kā tā īsti neiet pie sirds, labāk tīk choco grelhado sem tinta jeb iztīrīta sēpija. Taču, kombinācijā ar makaroniem, sēpijas tinte šķiet ārkārtīgi pievilcīga! Pirmkārt jau ekotiskās krāsas dēļ. Un makaronu garša arī ir daudz bagātāka.

Sastāvdaļas (2 ne pārāk izsalkušiem ēdājiem)
100gr Linguine al Nero di Seppia (var lietot arī baltos linguine vai spagetti)
300gr mīdijas un garneles
2 palieli saldie sīpoli vai 300gr purava baltā daļa
50gr kalvadoss (brendijs vai konjaks)
20gr Parmezāns
1t.k. olīveļļa
sāls, drupināti čilli pipari
dilles

Sālsūdenī novārām makaronus al dente, nokāšam.

Sīpolu sagriežam un pusēm, pēc tam ļoti plānās ripiņās. Liekam sautēties 1 t.k. labas olīveļļas. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievienojam atlaidinātas jūras veltes, sāli un čilli piparus. Pāris minūtes pacepam un pievienojam kalvadosu. Pacepinām vēl pāris minūtes, līdz šķidrums iztvaikojis.

Liekam šķīvī melnos makaronus, virsū jūras veltes ar sīpoliem, pārkaisām sarīvētu Parmezānu un sasmalcinātas dilles.

Nē, nu patiesi šis GARDS, KA NENOĒSTIES!!!


No comments:

Post a Comment