Wednesday, June 8, 2011

{baklažānu rullīši ar ricotta, spinātu un valriekstu pildījumu}


Baklažāns ir viens varen interesants dārzenis. Pats par sevi tas ir tāds tīri neitrāls, taču kombinācijā ar citiem produktiem pēc švammes principa uzsūc visu to labāko.

Sensenos laikos nevarēju nemaz iedomāties, kā tas ir - izcept baklažāna šķēlītes bez paliela daudzuma eļļas! Izrādās, ka tomēr var, un garša ir pat daudz labāka nekā eļļā izpeldinātām.

Sastāvdaļas (2 personām)
1 paliels baklažāns
200gr Ricotta svaigais siers
80gr spinātu lapas
2 daiviņas ķiploks
20-25gr valrieksti
pāris ēd.k. tomātu mērce (lietoju liesu - 30kcal uz 100gr)
20gr Parmezāns
sāls

Nomazgātu baklažānu sagriež ~0,4-0,5cm biezās gareniskās šķēlēs. Šim pasākumam lietoju savu neaizstājamo draudzeni Borner rīvi, bet tikpat labi to var izdarīt ar asa naža un acumēra palīdzību.
Sagrieztās šķēles apkaisa ar sāli un liek traukā uz ~30 minūtēm atsuloties.

Saplucina vai sagriež spinātu lapas, novāra un atdzesē.

Trauciņā sagatavo pildījumu - samaisa Ricotta sieru ar smalki sarīvētu ķiploku, sadrupinātiem valriekstiem, pievieno atdzesētus un no liekā ūdens atbrīvotus spinātus.

Baklažāna šķēles nosusina papīra dvielī. Uzkarsē nepiedegošu pannu un cepina šamās no abām pusēm. Var izmantot dārza grilu, būs vēl garšīgāk, var cept cepeškrāsnī uz restītēm, arī ne vainas! Es cepu uz teflona pannas, man tā šķiet visātrāk un visparocīgāk.

Uz katras izceptās šķēles, visā tās garumā, izsmērē tējkaroti ar kaudzīti (aptuveni!) sagatavoto siera pildījumu. Sarullē un liek cepamtraukā. Lai nebūtu jālieto taukvielas un liekas kalorijas, metāla cepešpannas vietā izvēlamies stikla vai keramikas trauku - tie nepiedeg!

Kad visi rullīši gatavi un savietoti cepšanai, katru apsmērē ar tomātu mērcīti un pārkaisa ar svaigi rīvētu Parmezānu. Liek uzsildītā cepeškrāsnī un cep, kamēr siers izkusis.

Gards, ka nenoēsties, patiesi!

No comments:

Post a Comment